Depositphotos_40285433_original

Ken de addertjes onder het gras bij verkopen op Amazon

In E-commerce door Telenet Business

In de Verenigde Staten is Amazon onmisbaar voor een sterke online verkoop. Nu het webplatform ook in het Nederlands gelanceerd is, beslist u misschien ook te verkopen via Amazon. Let dan op deze kleine nadelen.

Beginnen verkopen op Amazon is zo gemakkelijk. Misschien wel te gemakkelijk.
Dankzij dit artikel kent u de addertjes onder het gras.

Amazon.be is niet de webwinkel

Zoek niet naar een Amazon.be-website van de retailer. Verzekeraar Baloise heeft deze domeinnaam. Wel kopen en verkopen Vlamingen via de Amazon.de-website. In het Nederlands.

Stap in tijdens promotie

Instappen kan goedkoper tijdens een promo-actie. Webdesignbureau Wijs verwijst in de blog Hij komt, hij komt… Is jouw e-commerce klaar voor Amazon? naar acties in het Verenigd Koninkrijk met 20% korting op referral fees. Deze verwijzingsvergoedingen zijn de vergoedingen die Amazon vraagt per verkocht product. Een kleinere vergoeding zorgt voor een grotere marge.

Waar op letten bij verkopen op Amazon

In de blog lezen we een rits nadelen voor wie wil verkopen op Amazon. Check even of u business wil doen met deze addertjes onder het gras:

  • U mag een dubbele productpagina aanmaken, maar… slechts 1 verkoper kan de BuyBox winnen. Dit is het vak op de productpagina waar de klant zijn of haar bestelling in het winkelwagentje legt. Sneller en beter dan uw concurrent zijn, is dus de boodschap wanneer u geen unieke producten verkoopt.
  • Amazon verstuurt niet meteen binnen de 2 dagen. Amazon houdt als platform zoveel mogelijk diensten onder eigen vleugels, ook het snelle verzenden. Zo houden ze het verzenden binnen 2 dagen enkel voor wie bewijst dat hij of zij een goede verkoper is. Dit doet u, bijvoorbeeld, door positieve reviews te verzamelen en snel te antwoorden op vragen.
  • Amazon bepaalt zelf de verzendkosten volgens afmetingen, gewicht en het bestemmingsadres. De kans is reëel dat u hierdoor minder krijgt dan u zelf betaalt aan uw logistieke partner.
  • U mag geen klanten belonen in ruil voor een review. Bij valse reviews sluit het zelf uw account af.
    Ken en volg de regels van Amazon. Deze pagina over starten met verkopen op Amazon moet u lezen.

Welke keuze maakt u als online verkoper? Springt u als eerste op de kar? Of wacht u af wat Amazon in uw sector zal betekenen?