Depositphotos_178705212_m-2015

Ken deze 13 interessante platformen om reviews op te verzamelen

In E-commerce door Telenet Business

92% van uw klanten leest online klantenbeoordelingen. 80% vindt online beoordelingen even zwaar wegen als aanbevelingen van vrienden of familie. En hoe scoort u?

“We zien dat de sterren die hotels en vakantiehuizen op Google krijgen een grotere invloed hebben dan de sterren die wij uitdelen als erkende organisatie”, fluistert de controleur van Toerisme Vlaanderen. Zijn uitspraak duidt op een gigantische verandering in sterrenland.

De online meningen van de gewone man en vrouw zijn vandaag veel belangrijker dan classificaties toegekend door professionele organisaties volgens weloverwogen regels.

Schat u de waarde van reviews nog niet helemaal in? Lees dan eerst Waarom zijn online reviews van uw klanten zo belangrijk?

vergelijk-onlinereviews

De populairste externe reviewsites?

Google

Telkens iemand uw bedrijf in Google ziet opduiken, publiceert Google er sterren bij indien u er hebt gekregen. Zo onderscheidt u zich meteen van de concurrentie. In het artikel Hoe verzamelt u reviews in Google? zetten we u op weg naar een goede score in de zoekmachine.

Facebook

Ook op Facebook delen gebruikers 1 tot 5 sterren uit. Open via ‘Instellingen’ deze mogelijkheid om recensies te publiceren op uw bedrijfspagina. Vraag vanaf nu actiever naar reviews bij klanten en stimuleer hen om een korte uitleg te geven bij hun beoordeling.
Panikeer daarbij niet bij één negatieve review. Want wist u dat deze de geloofwaardigheid van de totaalscore opkrikt?

TripAdvisor en Booking

De groene bollen van TripAdvisor en de scores op 10 bij Booking beïnvloeden u en ik die een reis boeken. Wel kan u niet beoordeeld worden als u geen kamers verkoopt op deze platformen. Deze sterren belanden dankzij de internationale dominantie van deze reissites ook bij buitenlandse potentiële klanten.

Andere reviewsites in uw sector?

Check even in uw sector welke reviewsite bepalend is.
Enkele reviewsites zijn:

Kijk vooral naar de websites die klanten naar u doorsturen. Werk op deze sites extra aan uw score.
Wie weet pronkt u binnenkort zoals de online gereedschapswinkel Fixami.be met een totaalscore van maar liefst 9/10 volgens 9 reviewsites.