Hoe de stock van uw online en offline winkel samen beheren?

Hoe de stock van uw online en offline winkel samen beheren?

In E-commerce door Telenet Business

Het gezelschapsspel dat een klant in de winkel afrekent, wordt op hetzelfde moment online gekocht? Ai. Voor retailers met een kleine zaak is het niet eenvoudig om de online en offline stock synchroon te beheren. Hoe lost u dat op?

 Speelgoedverkoper Alain herkent het probleem. “Ik heb geen aparte stock voor mijn webwinkel”, zegt hij. “Wel pas ik de online stock s’ avonds aan volgens wat ik die dag in mijn winkel heb verkocht.”

Twee stocks, meerdere problemen

Maar twee verschillende stock- en verkoopsystemen voor één winkel is vragen om moeilijkheden. En inderdaad. Alain heeft al meermaals een online koper moeten ontgoochelen omdat het gekochte product uit voorraad bleek.

Dit verwachten klanten vandaag niet meer.

Eén winkel, één stock

Klanten verwachten een omnichannel retailstrategie. Die schenkt hen altijd en overal dezelfde winkel- en marketingervaring, ongeacht hoe ze de winkel bezoeken. Of ze nu uw fysieke winkel binnenstappen of onderweg op hun iPhone door uw aanbod scrollen, de producten moeten er zijn. Dit lukt niet zonder een modern stockbeheer waarbij u uw online en offline winkel integreert. Eén winkel. Eén stock.

Digitale kassa als oplossing

U hebt drie elementen nodig om dit eenvoudig op te lossen:

  1. een gecentraliseerd voorraadbeheer. Dit lukt niet op papier of in een Excel-file. Haal hiervoor de juiste software of een cloudoplossing in huis. Zo hoeft u uw voorraad maar één keer in te voeren, maakt u minder administratieve fouten en is uw stock steeds correct.
  2. een digitale kassa. Dit kan ook zonder grote investering in hardware. Sommige kassasystemen draaien gewoon in uw browser. U koppelt via USB een scanner aan en klaar.
  3. een link tussen de twee. Door uw stockbeheer te koppelen aan de digitale kassa is de stock online steeds up-to-date. Inkomende bestellingen worden meteen verwerkt, facturen worden aangemaakt en in uw boekhouding ingebracht.

Interessant is om bij collega’s en webwinkels te informeren welke oplossingen zij inzetten. Ook webshopbouwers en onze digitale experts helpen u graag verder.