seo-goede-url

5 URL-tips voor een betere website en ranking in Google

In E-commerce, Website door Telenet Business

Elke pagina op uw website moet een apart adres hebben: de URL. Hoe schrijft u een URL die goed scoort in Google en mensen informeert?

Eerder koos u uw domeinnaam, misschien wel op basis van de tips uit het artikel Hoe kiest u de beste domeinnaam voor uw zaak?.
In dit artikel kijken we naar de URL’s van alle pagina’s op uw site. Want ja, deze zijn te verbeteren!

Leg een kruimelpad aan

Een goede URL vertelt de bezoeker waar die zich op de website bevindt. Dit is het broodkruimelpad dat de bezoeker op de weg houdt. De domeinnaam wordt gevolgd door de categorie en de productnaam of blogtitel, enzovoort.
Bijvoorbeeld: https://www.tutu-shop.com/collections/children. U bevindt zich op de online shop voor het aankopen van een tutu. U bekijkt de collecties, meer bepaald deze van kinderen.

Beschrijf wat er op de pagina te vinden is

Een gebruiksvriendelijke URL is meteen goed te lezen en te begrijpen. Hierdoor vergroot de kans dat bezoekers uw link kopiëren en delen. Daarentegen de starter http://x-drones.be, gebruikt geen unieke URL’s per pagina. Niet alleen is de bezoeker snel de weg kwijt. Google indexeert geen enkele afzonderlijke pagina. Je merkt dit zelf op dat wanneer je op de website surft, de URL in de adresbalk nooit wijzigt.

Gebruik keywoorden in uw URL

Uw potentiële bezoekers zoeken gericht via Google het antwoord op hun vraag of het product dat ze wensen aan te kopen. Gebruik de zoektermen uit uw sector in uw URL.
Bijvoorbeeld: https://www.livingstories.be/rookbeleid-voor-jouw-onderneming. Deze HR-specialist deelt info over hoe u als bedrijf met rokende medewerkers kan omgaan.

Zet de belangrijkste woorden vooraan

Vaak neemt uw content management systeem de titel van een blogpost over. Toch is het interessant om de URL zelf aan te passen. Zo zet u best de belangrijkste woorden vooraan.
Bijvoorbeeld: de klusjessite https://www.twizzi.be/nl/vakman-inschrijven zet het woord ‘vakman’ voor ‘inschrijven’, hoewel de volledige boodschap is: ‘Schrijf je in als vakman’.

Vermijd technische taal

Uw computer denkt misschien wel in nummers… uw bezoekers niet.
Een URL als www.uwdomeinnaam.be/id=46+()XhpanIS werkt niet. Geef daarom ook uw foto’s een duidelijke naam voordat u een foto uploadt op uw site. Ook data zijn uit den boze.

In dit artikel sommen we een aantal tips op om betere URL’s te schrijven voor de pagina’s van uw website. Kijk nu eens op uw eigen website. Wijst u uw bezoekers en Google goed de weg?