DDV_september_Canva-als-tool-om-illustraties-te-maken-1

Maak leuke illustraties met de online tool Canva

In Branding door Telenet Business

Hebt u leuke aanbieding? Een spreuk van de week? Een uitverkoop? Daar past een leuke illustratie bij zoals u er op Facebook vaak ziet passeren. Maar hoe maakt u zo’n hippe visual?

U hoeft geen grafisch ontwerper in te schakelen voor leuke visuals, als u graag zelf aan het werk gaat. Zelf realiseert u al heel veel met de Australische designtool Canva. Dit is een online alternatief voor dure programma’s als Illustrator en Photoshop.

Hoe werken met Canva?

Stap 1. Kies een formaat en template


Canva schotelt u een ruime keuze voor aan afgewerkte illustraties zoals visitekaartjes, e-mailhoofdingen, sociale media afbeeldingen, covers, posters en infografieken. Kies diegene die u leuk vindt uit de honderden templates.

Stap 2. Personaliseer uw ontwerp


Deze template past u aan zoals u wil. Toch een andere of eigen foto? De tekst herschrijven? Uw bedrijfslogo toevoegen? Alles kan. Na enkele kleine aanpassingen pronkt u met een ontwerp op maat.

Stap 3. Pimp met vormen en icoontjes


Dit ontwerp is nog te pimpen met vormen, iconen, foto’s , diagrammen en fotorasters. Sommige elementen zijn betalend, bijvoorbeeld 1 euro voor een foto. Het gratis aanbod is ook groot.

Stap 4. Download uw illustratie


Alle designs blijven bewaard in uw gratis of betalend account. U deelt ze meteen vanuit Canva op sociale media of download ze in png-, jpeg- of pdf-formaat.

Stap 5. Bewaar uw huisstijl


Om sneller nieuwe ontwerpen te maken, bewaart u kleuren en lettertypes van uw huisstijl onder ‘Your brand’ in de betalende versie Canva for Work. Vervolgens voegt u ook gemakkelijk uw team van medewerkers toe.

Benieuwd of Canva for Work iets voor u is? Probeer het 30 dagen gratis uit. Inspiratie vindt u in de design stream.