camera-interview-klant-digitaleversnellingtips

Hoe u de perfecte testimonial video met uw klanten maakt in 7 stappen

In Branding, Online Adverteren door Telenet Business

Nieuwe klanten verleiden is aartsmoeilijk. Maar wat als u zich laat helpen door video’s waarin uw klanten uw kwaliteiten, producten en de samenwerking loven? In dit artikel 7 essentiële stappen voor de perfecte klantengetuigenis.

Video’s over uw zaak en producten hebben de kracht om nieuwe klanten over de beslissende streep te trekken. Wanneer ze zien dat anderen het goed bij u hebben, durven ze de aankoopbeslissing in uw voordeel te nemen.

Hoe maakt u een testimonial video?

Stap 1. Bedenk de juiste vragen

Bedenk op voorhand wat u wenst dat klanten over u zeggen. Vertellen ze over hoe het samenwerken is met u? Welke unieke service ze genieten? Wat ze van uw specialisten leren?
Let op! Beperk wel het aantal thema’s per video.

Stap 2. Interview vooraf uw klant

Bereid het video-interview met de geïnterviewden voor. Overloop de vragen, help in de antwoorden focussen op de kernboodschap. Stip aan welke anekdote interessant is.

Stap 3. Kies locatie en setting

De locatie draagt via de filmpjes bij aan uw imago. Kiest u voor huiselijk, clean, futuristisch, buiten,…? Wanneer u bij de klant filmt, laat u meteen het misschien sterkere imago van dat bedrijf afstralen op uw zaak.

Stap 4. Huur een professionele cameraman in

Een professionele freelance cameraman of -vrouw is meer dan iemand die de videocamera bedient. Hij of zij zoekt mee een ideale locatie, stelt het licht op, regelt het geluid en monteert het filmpje. Deze cameraman is de enige kostenpost in het verhaal. Investeer hier gerust in… op basis van testimonial video’s die u leuk vindt.

Stap 5. Zorg voor spontaniteit

Mensen willen mensen zien. Breng daarom een leuke portie spontaniteit in uw klantengetuigenis.
Durf, bijvoorbeeld de voorbereide vragen te doorbreken. Stel een bijvraag, doe uw geïnterviewde glimlachen en laat hem of haar vrijuit spreken.

Stap 6. Gebruik uw bedrijfskleuren en logo

Versterk de link met uw bedrijf door uw merkkleuren, lettertype en logo in de video te gebruiken. Perfecte plaatsen om uw identiteit in te brengen, zijn: in het begin en einde van de video, bij onderschriften en animatie.

Stap 7. Monteer max 2,5 minuten video

Wat uw klant ook vertelde, het leuke is dat u en uw cameraman bij het monteren aan de knoppen zit. U knipt weg wat niet past binnen uw visie, selecteert het beste en kiest voor een format waarin uw klant het beste tot zijn recht komt. Monteer maximaal 2,5 minuten. Minder dan 1 minuut vinden uw kijkers én nieuwe klanten helemaal top.

Twijfelt u nog om een eerste video te maken? Vraag het aan de klant waarmee u de beste band heeft. Met de 7 stappen uit dit artikel maakt u de perfecte testimonial video met uw klanten.

Meer uitgebreide tips leest u bij onze bron: How to Produce the Perfect Customer Testimonial Video.