Vastgoedmakelaar Koen verkoopt beter met buyer persona’s … en u ook dankzij deze 3 gratis tools

Vastgoedmakelaar Koen verkoopt beter met buyer persona’s … en u ook dankzij deze 3 gratis tools

In Branding door Telenet Business

Sinds immomakelaar Koen met buyer persona’s werkt, onderhandelt en verkoopt hij zijn panden vlotter. Benieuwd naar welke oplossing hem helpt om zijn klanten beter te begrijpen?

Koen heeft sinds kort een trucje om zijn klanten beter te bedienen. Hij deelt ze op in verschillende groepen huizenkopers. Voor elke groep heeft hij één referentiepersoon: de buyer persona.

Op voorhand wint hij informatie in over zijn klanten en segmenteert hij. Hierdoor is Koen in staat om een huis anders te tonen aan een jong koppel dan aan een gepensioneerd echtpaar. Hij geeft een technische man meer inzicht in de elektrische installatie. Een vrouw die van tuinieren houdt, verleidt hij met de troeven van de tuin. Hoe beter hij segmenteert, hoe gemakkelijker hij vastgoed verkoopt.

Ken uw klanten beter

Ook voor uw zaak loont het om klanten in te delen in klantengroepen, en hen een naam en gezicht te geven. Daarover leest u in het artikel Beter contact met (nieuwe) klanten? Start met buyer persona’s

Wie zijn uw klanten? Hoe zien ze eruit? Wat is hun leeftijd, hun woongebied? Welke interesses en noden hebben ze? Laat u hierbij digitaal helpen. Met deze 3 gratis tools om buyer persona’s te bouwen, begrijpt u uw klanten beter.

1. Make My Persona

Make My Persona is een gratis tool van Hubspot. Het is meteen de meest speelse en interactiefste webtool om buyer persona’s te bouwen. Op de startpagina geeft u een naam in en kiest u een avatar. Vervolgens doorloopt u het stappenplan. Zo mist u geen enkele strategische vraag. Aan het einde deelt u de opgestelde profielen eenvoudig met derden zoals uw medewerkers.

2. Brand Persona template

Bij de House of Marketing downloadt u gratis een Brand Persona template. Dit document geeft een goed overzicht van de basisvragen die u moet beantwoorden om tot duidelijke klantengroepen te komen, zoals ‘Wat zijn de uitdagingen waarmee deze groep klanten kampt?’ en ‘Wat drijft hen om in contact te komen met uw zaak?’

3. Userforge

Op het gratis platform van Userforge creëert u uiterst eenvoudig al uw buyer persona’s. Eens ingelogd, kiest u foto’s en namen. U schrijft uit wat ze zeggen en wensen. Handig is dat u de persona’s gemakkelijk aanpast en deelt met medewerkers. Zo heeft iedereen een actueel zicht op uw klanten.

Tip: start op papier

Deze digitale tools helpen u de profielen van uw klanten concreet en visueel te maken. Het beste resultaat bereikt u wel wanneer u eerst de buyers persona’s oefening op papier maakt, los van de digitale tool.