muziek-streamen-winkel

Deze 9 beste streamingdiensten brengen muziek en sfeer in uw zaak

In Branding door Telenet Business

Wist u dat klanten tot 15% langer in uw zaak blijven als de juiste muziek op de achtergrond speelt? En dat ze tot 33% meer spenderen? In dit artikel vindt u muziekspelers die uw omzet opkrikken.

Muziek werk natuurlijk ook in brasseries en restaurants. 35% van de gasten tafelt langer als de muziek hen bevalt. 31% van deze gasten komt graag nog eens terug.

Hoe draait u legaal een plaatje in uw zaak?
Kies uit deze 9 professionele muziekdiensten:

Kies een B2B-streamingdienst

p>Spotify, Deezer of een andere populaire streamingdienst mag u niet in uw zaak gebruiken. Deze zijn enkel voor particulieren.
Voor de horeca en de retail zijn er andere muziekdiensten op de markt. Deze streamingdiensten verschillen van de Spotify’s van deze wereld door de overeenkomst die ze afsloten met Sabam. Hierdoor hebben ze de auteursrechtelijke toelating om muziek in uw handelsonderneming te spelen.

  • Tunify is de Spotify voor horeca en andere handelszaken. Vanaf 9,99 euro per maand hebt u muziek volgens de stijl van uw winkel. Deze draait u op eigen hardware.
  • Mood Mix levert muziek aangepast aan uw zaak, samengesteld door muziekspecialisten. Een streamingoplossing zonder duur systeem.
  • ThisPlays2 ontwerpt uw eigen instore muzieklijsten volledig op maat. DJ’s en muziekprofessionals houden deze vervolgens up-to-date met de nieuwste hits en verzoeknummers. Voor wie houdt van een Belgische all-in oplossing.
  • BMC Music Systems en Xenox verkopen muziekcomputers volgens uw wensen. Enkel radio nodig? Enkel audio? Of liever alle toeters en bellen op een computer die videoclips op 4 beeldschermen afspeelt.
  • Ook DDJ Media en DJ Matic zorgen voor een eenvoudige radio tot een volledig muzieksysteem. Zoekt u enkel onbekende achtergrondmuziek? Dan bespaart u minstens 500 euro per jaar via rechtenvrije muziek.
  • Via Eazis Music Player downloadt u de afspeellijsten die u wenst. Zo hebt u ook zonder internet muziek passend bij uw zaak.

Betaal auteursrechten aan Sabam

Opgelet. Het is niet omdat u betaalt voor uw streamingdienst dat ook de auteursrechten afgerekend zijn. Nee, u moet nog steeds zelf een contract ondertekenen bij Sabam én betalen om hun (inter)nationale reportoire te mogen afspelen.

Hier vindt u de Sabam-tarieven per sector en gebruik. Een restaurant tot 100m2 betaalt bijvoorbeeld 436,75 euro per jaar.